Hulp

 • Hoe kan ik het toetsenbord tijdens de lessen gebruiken?

  Enter
  Verstuur antwoord
  1
  2
  3
  Selecteer multiple choice antwoorden
  Navigeer uitklaplijsten
  Ctrl
  +
  Space
  Herhaal audio
  Ctrl
  +
  Shift
  +
  Space
  Herhaal audio langzamer

 • Ik heb al ervaring met een taal. Hoe kan ik de basis overslaan?

  Als je al ervaring hebt met een taal en vind dat de lessen te makkelijk zijn, zijn er verschillende manieren om sneller vooruit te gaan. Om uit individuele vaardigheden te testen (bijv. Basis 1), klik je op de knop in de rechterbovenhoek waarop staat "Toets deze vaardigheid." Als je deze toets haalt, zal je de vaardigheid direct leren.

  Als je je liever een aantal vaardigheden tegelijk wilt toetsen, kun je op de sloten in je vaardigheidsboom op de Homepagina klikken. Het halen van deze test zal alle vaardigheden in de boom tot op dat punt ontgrendelen.


 • Hoe kan ik nieuwe talen toevoegen?

  Avontuurlijk genoeg om meer dan één taal tegelijk te leren? Klik het vlagicoon dat je in de linkerbovenhoek van Duolingo ziet en kies uit het uitklapmenu nog een taal die je zou willen leren. Talen toevoegen zorgt er niet voor dat je vooruitgang verliest in je huidige talen.

  Gebruik deze uitklaplijst wanneer je wilt wisselen tussen de talen die je aan het leren bent.


 • Wat zijn vaardigheidspunten en levels?

  Je verdient vaardigheidspunten elke keer dat je een taak doet die je taal vaardigheden verbetert. Dit zijn taken zoals het afmaken van een les, zinnen vertalen, en andermans vertalingen evalueren.

  Je bereikt nieuwe levels zodra je de nodige hoeveelheid vaardigheidspunten voor elk level verzamelt. Er zijn momenteel 25 levels, en je kunt op je Home pagina altijd zien hoe dicht je bij het volgende level bent.


 • Mijn spraakinvoer werkt niet. Wat moet ik nu doen?

  Gebruikers van Chrome: als je Duolingo per ongeluk geen toestemming hebt gegeven voor het gebruik van je microfoon, kun je geen uitspraakoefeningen doen. Je kunt wijzigen welke site gebruik kunnen maken van je camera en microfoon door de machtigingen hiervoor te wijzigen in Chrome. Ga hiervoor in Chrome naar Instellingen->Geavanceerde instellingen weergeven. Selecteer onder Privacy de optie Instellingen voor inhoud. Selecteer onder Microfoon de optie Uitzonderingen beheren. Als Duolingo op de lijst staat en het gedrag niet is ingesteld op "Toestaan", verwijder dit dan uit de lijst door op de X te klikken die wordt weergegeven wanneer je er de muis op laat rusten. Klik op Gereed en ga terug naar o Duolingo. De volgende keer dat er een spraakopdracht wordt weergegeven, verschijnt er een pop-up waarin om toegang tot je microfoon wordt gevraagd. Klik op "Toestaan" en dan ben je er klaar voor!

  Overige browsers: voor Duolingo is de Adobe Flash-plugin vereist om spraakinvoer te accepteren, dus zorg er eerst voor dat je Flash hebt geïnstalleerd. Als Flash is geïnstalleerd maar spraakinvoer nog steeds niet werkt, ververs de webpagina dan in je browser. Als dat het probleem niet oplost, sluit en open je browser dan. Als geen van deze oplossingen werken, zorg er dan voor dat er geen browseruitbreidingen zijn geïnstalleerd die de werking van de Flash-plugin verstoren. Bepaalde uitbreidingen waarvan bekend is dat deze de werking van Flash verstoren, zijn Ghostery, Adblock, Flashblock en DNT.


 • Mijn geluid werkt niet. Wat kan ik doen?

  Zorg er eerst voor dat je volume aan staat en dat het geluid verder wel werkt op je computer. Als het geluid alleen gebroken lijkt te zijn in de Duolingo lessen, probeer dan de webpagina in je browser te verversen. Als dit het probleem niet oplost, probeer dan de browser te sluiten en opnieuw te openen.


 • Nog steeds onzeker over iets?