Gemeenschapsrichtlijnen

 • Duolingo is een wereldwijde community van taallerenden

  We vinden dat iedereen toegang tot gratis taalonderwijs zou moeten hebben. Onze richtlijnen zijn bedoeld om een wederzijds begrip op te bouwen voor waar deze gemeenschap om draait. We ondernemen actie als deze richtlijnen niet worden gevolgd, lees dus alsjeblieft aandachtig.

 • Wees altijd respectvol

  We komen samen van over de hele wereld met verschillende taalniveaus en hetzelfde doel in gedachten - om te leren. Nieuwsgierigheid, vragen stellen en cultureel begrip zijn dingen die we aanmoedigen. Wees respectvol voor anderen en waar ze vandaan komen.

 • Geef hulp en moedig aan ongeacht het vaardigheidsniveau

  We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Een taal leren is moeilijk en vergt veel moed en toewijding. Als iemand verkeerde grammatica gebruikt of een vraag heeft die volgens jou een overduidelijk antwoord heeft, help ze dan op een aardige en kalme manier. Iemand voor gek zetten en ronduit gemeen zijn helpt niemand met leren. Kun je het niet aardig zeggen? Blijf er dan buiten.

 • Wees enthousiast en deel regionale taalverschillen

  Een taal kan veel woorden, accenten en manieren om hetzelfde te zeggen hebben. Wij beschouwen dit als één van de wonderen van talen. Benader deze gesprekken met een open geest en instelling.

 • Denk na voordat je iets mededeelt

  Wij zetten ons in om je veiligheid te waarborgen. Het spreken van een andere taal is een sociale vaardigheid, maar denk eraan dat het uitwisselen of publiceren van privégegevens kan leiden tot misbruik. Denk hierbij aan je telefoonnummer, leeftijd, adres, welke tijden je op school bent, welke tijden je thuis bent, de naam van je school, e-mailadres of andere persoonlijke gegevens die gevolgen voor je privacy kunnen hebben. Eenvoudig gezegd: geef niet te veel informatie prijs. Het delen van persoonlijke gegevens en anderen vragen dit ook te doen, kan ertoe leiden dat wij je bericht en mogelijk je account, verwijderen.


Gebruik Duolingo alsjeblieft niet om...

 • Iemand of een groep mensen aan te vallen met woorden of acties

  Duolingo is een veilige plaats voor leerlingen, ongeacht hun achtergrond. Anderen lastigvallen en schadelijke inhoud worden niet getolereerd. Het gebruik van symbolen, namen en tekst die haatdragend zijn, evenals anderen lastigvallen, achtervolgen, de identiteit van iemand anders aannemen en seksueel getinte opmerkingen maken bij anderen, worden beschouwd als misbruik. Hetzelfde geldt voor naaktfoto's, verontrustende profielfoto's en gebruikersnamen. Zoals vermeld in de voorwaarden behoudt Duolingo zich het recht voor om afbeeldingen te vervangen of deze accounts naar eigen inzicht te verwijderen. Vuistregel: als je iemand het gevoel geeft dat die wordt aangevallen of als je iemand kwetst, dan zou je dat niet moeten doen. We nemen dit soort meldingen serieus en verwijderen je account zonder voorafgaande kennisgeving als er zulke activiteiten door ons team worden gesignaleerd.

 • Spammen op het forum of op iemands log

  Het achterlaten van een spoor aan irrelevante, beledigende, illegale of onzinnige berichten in forums of elders op Duolingo, kan ertoe leiden dat je account wordt verwijderd. Het gaat hierbij niet alleen om berichten zonder inhoudelijke bijdrage, maar elk type spam.
  Het is toegestaan om externe bronnen en koppelingen te delen. Maar net als voor materiaal waarop auteursrechten berusten en gestolen materiaal, geldt dat je moet weten dat spam, misbruik van referentiecodes, advertenties en het overmatig promoten van producten/diensten niet aanvaardbaar is en dat dergelijke berichten en verwijzingen zonder waarschuwing kunnen worden verwijderd.

 • Scripts gebruiken of opzettelijk vals spelen

  Duolingo gelooft in eerlijk leren. Als je een script gebruikt met als doel vals te spelen of informatie deelt over het gebruik van Duolingo op een manier die het systeem, gemeenschap, leren, data of gebruik op een negatieve manier beïnvloedt, kunnen je account en berichten worden verwijderd.

 • Haatzaaiende reacties plaatsen

  Haatdragende, obscene en off-topic reacties dragen niet bij aan het leren. Vloeken ook niet (laat mensen die woorden in het wild ontdekken). Laat ze weg uit de taaldiscussies.

 • Samengevat

  Wij tolereren geen inhoud die in de volgende categorieën zijn in te delen:

  • Illegaal
  • Pornografisch
  • Buitensporig godlasterlijk of geweldadig
  • Spam
  • Bedreigen, pesten of anderszins lastigvallen
  • Gerelateerd aan racisme of intolerantie
  • Jezelf op een misleidende of bedriegelijke manier uitgeven voor iemand anders
  • Vertrouwelijke, persoonlijke informatie

  Je hoeft geen tijd te verspillen aan het vinden van lacunes in deze richtlijnen; wij verwijderen alle inhoud die in strijd is met de geest van deze richtlijnen en je loopt het risico de toegang tot Duolingo geheel of gedeeltelijk zonder waarschuwing te verliezen. Door je aan deze richtlijnen te houden, draag ook jij bij aan een interessante en nuttige leeromgeving.